-----------------------------------
Darius M
11 Sep 2022 15:40


-----------------------------------
Azi-noapte când tocmai mă pregăteam de somn, am observat că cerul se înseninase.
Bineîn&#539;eles, am scos telescopul be balcon &#537;i am început a doua încercare de a ob&#539;ine imagini planetare - de data asta, Luna &#537;i Jupiter.

Pentru lună nu am folosit barlow, iar pentru Jupiter am folosit două barlow 2x.

La lună am observat totu&#537;i o foarte mică diferen&#539;ă de focus între craterele de pe conturul lunii &#537;i urmele din zona centrală.
Este ceva normal pentru un telescop f/5?
Intreb deoarece în fotografie asta înseamnă că e prea mică adâncimea câmpului focal &#537;i e nevoie de un raport f/ mai mare, dar nu &#537;tiu cum s-ar traduce asta în termeni astrofoto - e f/ prea mic &#537;i am nevoie de barlow sau există alte rezolvări?

Mai analizez imaginile pentru că este posibil să nu fi văzut eu bine &#537;i de fapt să fie o diferen&#539;ă de focus între stânga &#537;i dreapta câmpului vizual, ceea ce ar însemna o aliniere gre&#537;ită undeva. Revin cu noută&#539;i &#537;i eventual cu video pe youtube dacă nu face praf totul comprimarea de pe yt.