-----------------------------------
metalgibson
27 Sep 2022 09:01


-----------------------------------
Multumesc Erwin!

Nu am ros vopseaua, am vopsit pe deasupra cu sur,apoi negru mat,apoi lac,apoi alb ca sa se primeasca efectul de vechime ca pe ramele din Muzeu ,niste micro crapaturi.

Lentilele sunt de la un dispozitiv de proiectare Sovietic ,diafilme. in care erau doua lentile convexe menisc pozitiv identice (puteam sa fac doua refractoare unite ca un binoviewer) si intre ele o oglinda dreptunghiulara de 10cm pe 8cm aluminizata pe parte din fata,ca la telescoape.
Distanta focala a fiecarei lentile este de 70cm . dar separat au un cromatizm . Le-am testat in diferite combinatii pentru a micsora cromatizmul si mi-a iesit prin combinatia acestor doua lentile si una plan concava ,dar s-a redus distanta focala de la 700mm la 400mm . si am decis sa-l las asa,ca telescop rapid (dar nu este luminos ,poate ca sunt prea multe lentile),am pus in tub citeva diafragme,am vopsit cu spray negru mat .Imi place ca toate stelele ies rotunde bine conturate .Dar distanta focala scurta nu permite pentru a fotografia planetele clar cu mai multe detalii fine,barlowul spalaceste.