-----------------------------------
Vizitator
29 Sep 2022 06:38


-----------------------------------
Hai să î&#539;i spun eu de ce nu există eter .

Din punct de vedere al fotonului , sau mă rog , al  radia&#539;iei electromagnetice, spa&#539;iul &#537;i timpul nu există . Ce naiba înseamnă asta ? 
Să zicem că trimi&#539;i o rază monocromă (laser) către Lună , când trece prin dreptul unui reper mai îndepărtat , hai să zicem M31 ,&#537;i avem grijă să &#539;intim pe ambele .
Din punctul nostru de vedere , va fi nevoie cam de 1,3 secunde ca por&#539;iunea de rază să atingă Luna &#537;i vreo 1,8-2 milioane de ani ca cealaltă sec&#539;iune de rază , trecând pe lângă lună , să ajungă la Andromeda .

Din punctul de vedere al fasciculului laser , ambele sec&#539;iuni ajung în acela&#537;i timp.  Acest timp este egal cu zero .

Cum este posibil ? 
Dacă numărăm oscila&#539;iile celor două fascicule gemene  până la &#539;inte , e clar că ele sunt diferite (dacă raza către Andromeda întâlne&#537;te vreun obstacol , lumina pusă în eviden&#539;ă va avea cam tot aceea&#537;i frecven&#539;ă , facem abstrac&#539;ie de expansiune &#537;i de efectul doppler ) .

&#536;i totu&#537;i, razele ajung instantaneu la ambele destina&#539;ii . 
Asta înseamnă un singur lucru , anume că radia&#539;ia electromagnetică nu circulă prin realitatea percepută de noi .

Radia&#539;ia electromagnetică doar reac&#539;ionează cu substan&#539;a , cu materia , mă rog... dar atunci când circulă prin vid , nu are nici un contact cu universul perceput de noi . 
Ăsta e motivul pentru care razele , oricare ar fi lungimea lor de undă , sunt invizibile în vid, oricât ar fi ele de intense .
Din acela&#537;i motiv, razele care se intersectează , nu interac&#539;ionează ,indiferent de frecven&#539;ă sau intensitate .

Poate că acel ceva prin care circulă unda electromagnetică , este o a patra dimensiune , sau un fel de realitate paralelă , sau pur &#537;i simplu un mediu în care no&#539;iunea de timp nu are relevan&#539;ă . Dar în mod sigur nu este ceva palpabil .

De ce atunci , radia&#539;ia electro reac&#539;ionează cu substan&#539;a ? Probabil pentru că materia nu e altceva decât radia&#539;ie electromagnetică împachetată în diverse moduri , moduri pe care abia începem să le bănuim .

Cum am mai spus , deocamdată atât poate homo sapiens .

Homo sapiens poate mai mult
In realitate lumina nu are viteza de propagare, de fapt viteza luminii "c" este viteza aparenta absoluta a undelor EM pentru un observator, nu pentru acel fascicol de unde EM, pentru ca de fapt viteza luminii reprezinta curbura spatiu-timp unde &#916;t devine 0 într-un camp gravitational. &#916;t fiind nul pe toata traiectoria fasciculului, aceasta fiind si o geodezica.

Motiv pentru care viteza aparentă a luminii este o constanta universală, însă pentru fascicolul de lumina popular numit &#8220;foton&#8221; în realitate nu-i este necesar 1s pentru a parcurge 299 792 458 m, &#8220;fotonul&#8221; de fapt parcurge aceasta distanta instantaneu, pentru ca de fapt din punctul său de vedere pentru el timpul nu trece.

Tic-tacul fotonului este oprit &#537;i ne arată de fapt limita temporala din univers. Structura universului este însu&#537;i continuum spa&#539;iu timp iar fotonul este ca &#537;i limitatorul de viteza care ne arată viteza maximă dincolo de care timpul însu&#537;i se opre&#537;te, deci nu mai exista viteza limita. Ajungand la viteza luminii de fapt spargem aceasta bariera &#537;i trecem la viteza warp infinită. Campul gravitational devenind nul intrăm în hiperspatiu. In hiperspatiu materia de asemenea nu mai are masa.

Practic dacă ne-am deplasa cu viteza luminii, datorită faptului ca pentru noi timpul nu mai trece, am ajunge instantaneu în orice col&#539; al universului fără ca sa imbatranim. Problema care apare însă este ca nava spatiala &#537;i călătorul trebuie sa fie izolată de o bula spatio-temporala pentru a evita dezintegrarea materiei, acest lucru ar fi posibil teoretic prin deconectarea câmpului gravita&#539;ional al calatorului si al navetei sale spa&#539;iale de spa&#539;iul timp înconjurător. Un fenomen asemanator poate fi observat în fenomenul de reconectare a liniilor campului electromagnetic acest fenomen similar ar putea fi cheia https://www.youtube.com/watch?v=mgUZwoR0gcE 

De&#537;i câmpul gravita&#539;ional este similar cu campul electromagnetic sunt unele diferen&#539;e una dintre ele ar fi faptul ca este monopolar însă fenomenul de reconectare a liniilor campului gravitational este similar. Un exemplu concret ar fi ciocnirea a două găuri negre, fenomen în care două regiuni din hiperspatiu practic se unesc.