-----------------------------------
cuzzea
29 Sep 2022 22:11


-----------------------------------
Ambreiajul nici macar nu il pot cupla, am testat fara el, doar telescopul sprijinit pe tamburi. Deoarece am mers cu bucla dubla de snur mi-a ridicat cercul, deci mi l-a descentrat si manerul nu mai intra in montura de pe telescop.

Ma gandeam si eu la asta, sa facu un chenar de lemn. Sincer aici imi era frica sa ajung pentru ca stiu din experienta ca taierea de cerc la mana e cea mai grea, chiar daca am pendular, niciodata nu am reusit, si imi trebuie sa fie cat mai perfect ca lemnul sa faca contact cu cercul atasat pe telescop. Chiar si asa, ma gandesc ca ar trebui sa il fac din 2 semisfercuri pe care sa le unesc cu niste suruburi, ca sa pot aplica presiune pe cercul care tine telescopul sa am forta de frecare cat mai mare. Daca ar merge, si ar putea sa invarta telescopul doar prin frecare atunci nici macar nu imi mai trebuie curea, snurul as putea sa il leg de marginea din lemn, deoarece maximul de rotatie e de 180 de grade.

Sincer speram sa existe o solutie mai usoara, fara sa pierd mult timp, dar cand o sa gasesc ceva timp sa cumpar lemn/ tije/ etc. o sa incerc. Macar cu extensia de lemn peste suport nu ar presupune o alterare distructiva a suportului, lucru care vroiam sa il evit cat mai mult.