-----------------------------------
Zen-Tai
04 Noi 2022 22:22

Salutare
-----------------------------------
Salutări 

Am avut în plan, de mai demult, să cumpăr un telescop și să mă uit pe cerul nopții, fascinându-mă puzderia de stele văzută într-o noapte, pe platoul Ceahlăului.

Am vrut să cumpăr un telescop newtonian cu montură Dobson, cu apertură mare... Apoi s-a nimerit să găsesc niște discuții și să-mi dau seama că am o grămadă de lipsuri în ceea ce privește astronomia și că poate mă hazardez în cumpărarea unui telescop așa de scump, fără să am habar dacă e bine să cumpăr un telescop acromat, aprocromat sau newtonian, cu montură azimutală, ecuatorială sau Dobson.

Am zis că pot începe cu un binoclu mai mare pe care-l am dar am găsit pe piață, second-hand, un telescop aproape nefolosit (am avut noroc că eram în drumul meu spre altă locație și l-am putut verifica), un SkyWatcher pe montură EQ2, la un preț bun și l-am cumpărat.

Și așa am ajuns pe forumul dumneavoastră! :)
Mă interesează tot ce pot înțelege din acest domeniu, al astronomiei, potrivit pentru un amator. N-am de gând să descopăr apa caldă sau mersul pe jos! :)  Am de gând să caut informații, să cer sfaturi de la cei pricepuți dacă va fi nevoie, eventual să particip la tabere de astronomie...dacă se mai organizează așa ceva.
Cam aceasta este astronomia pentru mine, acum! :)