-----------------------------------
Claudiu
07 Feb 2008 16:10


-----------------------------------
Am o intrebare legata de montura in discutie (in cazul meu CG4, acelasi lucru, trepied de otel rotund).
Intentionez sa o motorizez pentru astro-foto piggyback. Tubul optic are o greutate de 5.85 kg cu finderul montat. Stiu ca se afla la limita uzabilitatii, instrumentul l-am dorit in principiu pentru ulitizare vizuala. 
Evident ca dupa putin timp am inceput sa-mi doresc sa imortalizez imaginile.
Am observat ca pentru o manevrare fina a axelor este obligatorie o echilibrare foarte fina (Tubul pe inele, inelele pe montura, contragreutatile, etc).
Totusi, daca as incerca sa fotografiez in prime-focus (cu o camera Minolta dynax7 Dslr) si as depasi 6kg am vreo sansa sa execut expuneri de 15-30 sec (multe succesive) fara sa am erori semnificative ?
in conditiile in care:
- Echilibrez montura cu ambele contragreutati (pt vizual nu este necesara decit cea mare) pe ambele axe, cit mai bine cu aparatul atasat.
- Folosesc trepiedul la inaltimea minima si rigidizat bine cu tava de accesorii, pus pe pamint.

Sau este mai bine sa fac aceleasi expuneri cu aparatul montat piggyback in adaptorul de pe inel ?
(sau n-am nici o sansa? varianta cea mai trista).

PS. nu intentionez sa-mi cumpar EQ6 (desi este recomandata tuburilor de dimensiunea mea - 120mm) pentru ca imi depaseste si capacitatea de a cara si cea financiara.