-----------------------------------
gheorghe adrian
26 Noi 2022 14:57

Teoria mecano-eterica a gravitatiei
-----------------------------------
Dl Vizitator
 In ce priveste kilogramul forta se poate admite ca este doar o gresala de redactare. Pe langa Kilogramul 
 kg trebuia scris si f, ca sa se intelega ca este forta  F, nu doar masa m.  Dumneata, pe cat am inteles esti fan al TRG, fiindca este data in manuale. Iar ce este in afara manualului este doar psreudo-stiinta. Fiindca nu are cum sa fie stiinta, daca nu este in manuale. Stiinta adevarata este doar aceea din manuale. De aceea vreau sa imi spui ce crezi despre ecuatia gravitationala a gravitatiei? Este o ecuatie fizica sau metafizica? Fiindca cu dl Iacob nu am reusit sa lamuresc aceasta chestiune. Si dumnealui m-a sfatuit sa mai caut dimensiunile fizice ale tensorilor si ale termenilor din ecuatia de camp a lui Einstein. Am gasit, rasfoind pe internet, ca un personaj, a postat un link, care duce la analiza dimensionala a tensorilor din ecuatia de camp. Uite aici:
 https://physics.stackexchange.com/questions/34977/what-are-the-units-of-the-quantities-in-the-einstein-field-equation
 Facand analiza dimensionala a termenilor din ecuatia de camp, am gasit ca toti termenii ar avea dimensiunea fizica a inversului de suprafete  1/S=1/L^2=L^-2. Ai fi amabil sa verifici si dumneata daca analiza dimensionala facuta de mine este corecta. Eu as vrea sa ma lamuresti daca suprafetele S=L^2 produc efecte fizice, pe care eu unul nu le cunosc. Fiindca un domn inginer sustine hotarat ca suprafetele sunt marimi fizice si ar priduce nu stiu ce efecte fizice. Eu am considerat intotdeauna ca suprafetele ar fi doar concepte geometrice, care se calculeaza cu relatii din geometrie si nu ar produce niciun efect fizic. Si prin urmare ar fi doar marimi metafizice, fara legatura cu fenomenul fizic.