-----------------------------------
gheorghe adrian
03 Dec 2022 11:47


-----------------------------------
Dl Iacob
Postarile dumitale sunt ca intotdeauna, numai nebulozitate. Pur si simplu, ma bagati in ceata. Nu mai inteleg nimic. Si am acest sentiment, ca viziunea mea asupra fenomenelor fizice, nu este deloc compatibila cu viziunea savantilor. Asa mi-ati facut si cu dimensiunea fizica a tensorilor din ecuatia relativista a gravitatiei. Nu m-ati lamurit de loc si m-ati sfatuit sa mai caut. Daca prin toate cautarile mele nu am fost in stare sa gasesc acele dimensiuni, atunci m-am adresat chiar lui Dl Petcu Nicolae. Dumnealui este un mare erudit si are o intreaga biblioteca de carti de fizica si de filozofie, scrise chiar de dumnealui. Dl Sfetcu a fost foarte amabil si mi-a dat un link la o postare cu dimensiunile fizice ale ecuatiilor relativiste. In pagina aia sunt numeroase articole cu analiza dimensionala a ecuatiilor. Analiza asta, nu este doar obsesia mea, ci a fost obsesia altora cu mult inaintea mea. Cu dimensiunile fizice ale tensorilor din acel articol, am gasit ca toti termenii din ecuatia de camp, ar fi invers de suprafete    S=1/L^2. Dupa judecata mea, suprafetele sunt doar marimi geometrice, care nu produc niciun efect fizic. Nu se poate spune ca suprafetele sunt masuri ale miscarii. Si de aici, in convingerea mea, rezulta ca ecuatia relativista este o ecuatie metafizica, fara o legatura reala cu fenomenul fizic al gravitatiei. Daca adaugam la aceasta concluzie observatia ca factorul relativist beta este o fictiune, fiindca la transformarile Lorentz se considera tacit ca intotdeauna unul din sisteme este in repaus, ceeace chiar si dumneavoasra ati admis ca nu exista, daca adaugam si faptul ca nu poate exista impuls mecanic  m.v , cand se considera ca masa fotonului este nula, daca avem in vedere ca fotonul nu respecta predictiile relativitatii si daca avem in vedere ca experimentele celebre pot fi explicate de teorii si ecuatii fizice intuitive, se desprinde concluzia ca relativitatea este doar o teorie metafizica. Si de aceea a devenit religia secolului 20. Fiindca orice religie este doar metafizica.