-----------------------------------
gheorghe adrian
04 Dec 2022 09:42


-----------------------------------
Dl Iacob
Din cate stiu eu suprafata este un concept geometric, un model idealizat al realitatii, care nu ascunde nicio grosime. In realitatea fizica suprafata este sustinuta de un suport material si serveste la imbracarea volumelor. Dar nu se poate spune ca suprafata este sursa sau izvor de miscare. Si deci nu produce niciun efect fizic. Volumul este iar un concept geometric, un model idealizat al realitatii, care tot asa nu produce niciun efect fizic. Volumul este doar un cuantum de spatiu. Dar volumul poate gazdui structurile dinamice care genereaza efecte fizice. Printre efectele fizice, ale structurilor dinamice, este si coeziunea particulelor, aceea care face stabilitatea unui volum de material. Eu zic ca fizica trebuie sa se ocupe doar de fizica nu si de metafizica. De aceea ma gandesc ca ar trebui scoase din studiul fizicii teoriile metafizice. Sa se faca manuale alternative de fizica. Unele doar cu teoriile curat fizice si altele, optionale, doar cu teoriile metafizice. Acum eu daca am gasit, cu legile fizicii, un model al mecanismului gravitatiei, model care nu are legatura cu relativitatea, dar ar avea o legatura cu cuantica, cred cu convingere in functionarea acestui model. Care zic ca nu este metafizic. Si pare ca explica in mod intuitiv fenomene generate de gravitatie. Dar sunt si experimente care par sa dovedeasca functionarea acestui model.