-----------------------------------
IACOB DUMITRU
06 Dec 2022 09:14


-----------------------------------
Nu imi pare corect ce spuneti dumneavoastra. Fiindca universul, care este gazda spatiului, este implicit si gazda efectelor.
Mai mult decat atat, am spus ca, spatiul este un efect, efectul 3D al vitezei scurgerii timpului fizic, viteza obtinuta numai prin acceleratii.
Dar este si o teorie care spune ca universul ar fi ca o amiba, care se dilata intro parte si se contracta in alta.
Bingo, cu putina atentie ati fi putut remarca ca, teoria mea sustine evolutiile asimetrice in ceea ce priveste contractia/dilatarea.
Dar nu stim ce forma are universul. Este la indemana forma sferica a universului, pe care o admite cam toata lumea.
O prima si grosolana aproximare. 
Este evident ca sunt de moda veche. Dar cartile astea cu file albe, de care pomeniti dumneavoastra, nu stiu ce vrea sa insemne. Cartile cu file albe sunt doar niste caiete nescrise.
Scrierile, informatiile sunt valoroase in masura in care stimuleaza gandirea fara sa spele creierele.  
Oricare analiza, efectuata la "bani marunti", este brat al perceptiilor, al simturilor noastre, libertate pentru care dumneavoastra utilizati notiunea de metafizica pe post de busuioc si tamaie. 
Fiindca teoriile metafizice doar distorsioneaza imaginea fenomenelor fizice, ducand la concluzii total neintuitive ca; undele fara mediu de propagare, miscarea fara suport material, particule fara masa, dilatarea timpului, contractia spatiului.
Fizica, asa cum este ea, m-a ajutat sa inteleg lucruri pe care altfel nu a-si fi putut sa le inteleg nici in 10 vieti.
Asa se poate ajunge a intelege ca, la baza, fenomenele fizice sunt distorsiuni inaccesibile intuitiei, sau altfel spus, intuitia este si ea o distorsiune.
De moda noua sau veche, fizica trebuie inteleasa.
Incercand sa va bucure, un pianist bun interpreteaza cu maiestrie succesiuni de note.
Atingand o singura clapa, un geniu al muzicii reuseste sa va aduca la rezonanta, celest.
In concluzie;
Domnule Gheorghe, mai important decat forma Universului este faptul ca el are o forma, ca este finit, incercati, in prealabil, sa va lamuriti cu privire la acest prim si evident aspect.