-----------------------------------
gheorghe adrian
08 Dec 2022 10:05


-----------------------------------
Dl Iacob
Eu cred ca nu vreti si nu puteti sa ma lamuriti, doar fiindca sunteti un fan al relativitatii si atunci este bineinteles ca nu o sa admiteti ca ecuatiile relativiste ar fi doar metafizica. Ati venit cu o idee de compromis, ca ar fi fizica si metafizica. Asa ceva nu se poate. Ecuatia de camp nu poate sa fie in acelasi timp si fizica si metafizica. Mi-am adus aminte ca cineva spunea, pe undeva ca tensorii din ecuatia de camp ar fi energii, forte si presiuni. Astfel ;G(miu,niu) este presiune (N/m^2); g(miu,niu) este forta (N), iar T(mu,niu), tensorul energie-impuls) este produsul  forta ori presiune (F.p=N^2/m^2). Cu aceste dimensiuni fizice ale tensorilor din ecuatia de camp, rezulta ca toti termenii din ecuatie sunt presiuni p. Si deci ecuatia de camp este cu adevarat o ecuatie fizica. Dar asta inseamna ca analiza dimensionala, din toate articolele alea nu este corecta. Dimensiunile tensorilor de acolo nu sunt corecte. Vorba este ca dumneavoastra veniti mereu cu idei nebuloase, pe dinafara subiectului si nu lamuriti nimic, avand convingerea ca ati lamurit subiectul.