-----------------------------------
IACOB DUMITRU
08 Dec 2022 11:02


-----------------------------------
Eu cred ca nu vreti si nu puteti sa ma lamuriti, doar fiindca sunteti un fan al relativitatii si atunci este bineinteles ca nu o sa admiteti ca ecuatiile relativiste ar fi doar metafizica. 
Domnule Gheorghe,
Ecuatiile relativiste sunt doar un pretext, dumneavoastra va simititi agasat de ideea care conduce la astfel de ecuatii, de faptul ca nu va puteti lamurii "de ce spatiul si timpul nu sunt imuabile?".
Ati venit cu o idee de compromis, ca ar fi fizica si metafizica. Asa ceva nu se poate. Ecuatia de camp nu poate sa fie in acelasi timp si fizica si metafizica..
Ideea e ca, ecuatiile implica niste idei, niste trimiteri comune ambelor metode de cercetare.
Cu aceste dimensiuni fizice ale tensorilor din ecuatia de camp, rezulta ca toti termenii din ecuatie sunt presiuni p. 
Cu putina imaginatie ar putea fi si forte, impulsuri, acceleratii ....
Dimensiunile tensorilor de acolo nu sunt corecte. 
Pentru ca, ancorat de relicve, intr-un naufragiu virtual, programat si intretinut chiar de dumneavoastra, nu ati luat in serios ideea mea conform careia, dimensiunile sunt variabile active si nu doar inchipuite, sunt specifice unor planuri posibile ale observatiei, au acelasi "narav" (comportament) si "blanuri" (aspecte) diferite.
Vorba este ca dumneavoastra veniti mereu cu idei nebuloase, pe dinafara subiectului si nu lamuriti nimic, avand convingerea ca ati lamurit subiectul.Fara contraargument, nimic nu poate fi catalogat ca fiind in afara subiectului.