-----------------------------------
moni
09 Feb 2008 00:41


-----------------------------------
Deasemenea, cei de la astromagazin mi-au spus ca din moment ce luneta aceasta are prisma zenitala, imaginea nu va fii in oglinda  


Individul de la magazinul respectiv nu stie ce vinde si din ce ti-a spus se vede ca nu a vazut niciodata ce contine pachetul cu luneta 90/900 EQ2 (si de unde sa vada daca el vinde teoretic mii de produse, in realitate nu cred ca a vazut mai nimic).

Si in final, ma deranjeaza perspectiva deteriorarii argintului de le oglinda unui newtonian/dobson 

Oglinzile nu se mai arginteaza de zeci de ani, se aluminizeaza acum, iar peste stratul de aluminiu se depune un strat de SiO2 care nu lasa sa se oxideze aluminiul.

Cat despre nebuloase, nu cred ca un newtonian de 9 milioare (ca mai mult chiar nu-mi permit - si asta nu chiar acum.... sa treaca bacu  ) mi-ar oferi o imagine mult mai buna. 

Un newton de, sa zicem, 130mm iti ofera imagini mai bune decat o luneta de 90mm. Tot ce conteaza in astronomie e apertura, dimensiunea obiectivului, oglinzii principale: cu cat mai mare, cu atat mai bine.

Edit: m-am uitat pe situl skywatcher si se pare ca refractorul care te intereseaza pe tine e la promotie, mai ieftin decat pretul normal afisat pe pagina lui, dar trebuie sa te uiti pe pagina cu oferte http://www.skywatcher.ro/oferte.htm