-----------------------------------
Serban
09 Feb 2008 00:58


-----------------------------------
N-o fi stiind omul ce e in pachet, iar mutle site-uri zig doar de diagonala si atat. Am gasit insa doi retaileri germani care spuneau deasemenea ca e vorba de diagonala cu prisma 45-90. Daca romanii nu se uita, cred ca nemtii totusi stiu.....

Problema cu newtonianul e ca nu e prea fezabil si pentru observatii terestre si cam da batai de cap cu hartile (din cate am citit). Si asta ar insemna pt observatii terestre sa mai cumpar un ocular special pentru indreptarea imaginii. In principiu ma intereseaza luneta ca un instrument all-rounder care sa reziste si nici sa nu-mi fie rusine cu ea. Si mi se pare mai.... "straightforward" :D

si, acuma ca un incepator intreb, chiar daca apertura e mai mare, montura oglinzii secundare acolo in calea luminii nu impiedica un pic din ea? Oglizile aluminate se compara ca si calitate cu cele argintate?

l.e.: merci pt linkul cu oferte, dar cred ca merg pe astromagazin care e mai ieftin. Si... m-as teme putin cu transportul telescopului newtonian sa nu se dezalinieze oglinzile sau..... mai rau.....