-----------------------------------
tudor
20 Dec 2022 02:01

Re: Binoclu Swarovski Habicht 7x42
-----------------------------------
Asta am spus si eu

...Coatingul este atat de bun incat, privit din anumite unghiuri, iti da impresia ca obiectivele sunt goale fara sticla!!...

Culoarea depunerilor imi place foarte mult doar in poze, fiind foarte frumoase ca aspect exterior si design. Insa stiu foarte bine ca nuantele depunerilor nu conteaza, ce conteaza este doar calitatea depunerilor. O calitate a depunerilor mai buna va da o transmisie mai mare. Iar transmisia luminii conteaza enorm pentru luminozitatea binoclului. Dupa cum bine stim transmisia nu afecteaza rezolutia instrumentului ci luminozitatea si acuratetea culorilor. Bineinteles perceptia vizuala este influentata de amandoua la un loc, luminozitate si rezolutie. Insa ce vreau sa subliniez este ca obiectele DSO care vor beneficia mai mult de o luminozitate in plus vor fi nebuloasele extinse si foarte difuze, la limita vizuala... deci nu stelele duble sau alte obiecte ce vor necesita in schimb mai multa rezolutie. La aceste nebuloase orice imbunatatire in transmisie e bine venita si usureaza ochiul nostru in reperarea lor. Deci nebuloasele extinse se vor vedea mai usor cu un binoclu cu transmisie mai buna pe lungimea de unda 400/450nm decat unul identic dar cu transmisie mai proasta pe aceeasi lungime de unda.
Iata inca doua exemple in care transmisia mai mare a facut diferenta: 
1. Helios Apollo 7x50, un binoclu mai mare si cu pupila de iesire mai mare!, avea fundalul cerului mai inchis decat Swarovski Habicht 7x42, unde era vizibil mai deschis/luminos. Comparate alternativ
2. La observatii terestre unele zone puternic umbrite prezentau nuante de griuri in Swarovski Habicht 7x42, pe cand la Helios Apollo 7x50 erau negre complet.
Deci aceste avantaje nu sunt doar pe hartia scoasa de spectrometru si doar ca sa prosteasca oamenii, ci se pot vedea si in realitate cu ochiul liber, fiind reale pentru cei ce compara aceste instrumente!