-----------------------------------
tudor
22 Dec 2022 11:47


-----------------------------------
Credeti ce vreti domnule Stenescu Octavian... 
Ati amestecat lucrurile intre vizual si fotografie! Normal ca nu am vazut-o in oculare ca intr-o fotografie! Mie, spre deosebire de dumneavoastra, imi plac si "povestile" de la "observatii cu binoclu" pentru ca sunt spuse de oameni placuti, "care pierd vremea" cu experienta vizuala, de unde am ce invata. Eu am vorbit si am sa vorbesc doar de observatii vizuale, pentru ca pe aici  "imi pierd si eu vremea", nu pe la foto! Din fotografie "imi pierd vremea" din cand in cand ca sa castig ceva banuti, insa nu din astrofotografie care nu "ma pasioneaza" (ca sa va citez). 

Eu intervin rar in topicurile de astrofotografie. Dar cand o fac, o fac ca sa imi exprim pe fata admiratia fata de o poza reusita, nu ca sa zic "ca nu ma pasioneaza astrofotografia"! Insa dumneavoastra intrati des in discutii despre astronomia vizuala doar ca sa spuneti ca, citez "nu ma pasioneaza rapoarte si povesti ca ce am vazut eu ttrttr". Ca apoi chiar dumneavoastra sa spuneti ca, citez "nu cred ca ai vazut voalul cu 10x 25 era ceva artefact de aberatie croma"...Cum puteti sti dumneavoastra, ca eu in realitate am vazut ceva "croma" sau "ttrttr", din moment ce singur recunoasteti ca nu va pasioneaza si nu pierdeti vremea cu observatii vizuale de "cacao inutila"  ?!  :lol: 
Nu ar fi mai simplu pt dumneavoastra sa ignorati si sa ocoliti toate aceste rapoarte vizuale cu binocluri, inclusiv pe acesta? Pentru ca, prin predilectie, binoclurile sunt niste instrumente de observatii vizuale, nu fotografice! Intre fotografie si observatii vizuale nu este un conflict, este doar o diferenta enorma si tocmai de asta este o mare pace intre ele. Dumneavoastra sunteti singurul cel care tocmai incearca sa tulbure apele intre acestea doua frumoase surori, dar atat de diferite!

Domnule Stanescu Octavian, eu de amu', la fiecare postare a dumneavoastra aici la"Binoclu Swarovski Habicht 7x42", va promit sa va fac cadou cate o imagine cu acest minunat binoclu cu care sper sa vad cel putin tot atata "croma' si "ttrttr" ca pana acum, nu de alta dar asa o sa ramanem in topic!  :lol: