-----------------------------------
saiph
23 Dec 2022 11:41


-----------------------------------
Am facut si eu "v'o do'o" :)  cele din imagine..
Nu cred ca sunt potrivite pt binoviewer, intrucat au focale foarte lungi, cel putin in configuratia "clasica", folosind lentile doar de la obiective.
Am facut si unul in care am inglobat doua dublete de la obiective de 30mm si doua dublete de la ocular de binoclu cu zoom; asta ultimul a iesit cu focala ceva mai scurta (22mm fata de 35-45mm la celelalte) dar cu aceleasi proprietati de corectie buna a campului.
Am folosit obiective de 20mm, 25mm, 30mm, 35mm, 40mm, toate f/4. Avusesem unul (cel alb) facut cu lentile de 50mm, dar focala rezultanta era cam prea mare si el cam greu.. l-am convertit la 35mm in final.
Carcasele sunt printate 3D, iar barrelurile sunt pe standard de 2" si de 1.25" - unul din ele poate fi folosit si-si, are un adaptor pe filet, tot printat.
In total, acolo sunt vreo 16 binocluri (defecte sau stricate), daca stai sa calculezi, care si-au dat viata pe altarul creatiei :D :lol: A meritat? Probabil ca da; alternativa era sa le arunc, si nu fac asta de obicei, cel putin nu cu opticele. Ocularele aferente unele le-am pastrat si convertit la 1.25" pt uz telescopic, altele care erau din plastic le-am ..... well, sa zicem ca acum vad si vrabiutele mai clar ce mananca :D :lol: