-----------------------------------
Mircea Pteancu
27 Dec 2022 18:56


-----------------------------------
Valy

Nu ca sa fac polemica dar de ce sa nu atinga suprafata ?
Mana este cel mai bun si curat si sensibil instrument pentru spalarea oglinzilor.
Orice depunere de pe oglinda este simtita de nervii foarte sensibili din buricele/ varfurile degetelor. Nervi pe care vata aceea - plimbata pe suprafata oglinzii fara sa o atinga ? - nu-i are.
De cativa ani - dupa ce am citit pe aceasta tema si am incercat inainte de a-mi da cu parerea - spal oglinzile cu mana si sunt mai curate ca inainte.
Mai mult, folosind tehnicile ''clasice'' cu tot felul de carpe, zdrente si somoioage de vata, se intampla ca ramanea, atat pe oglinzi cat si pe lentile, un fel de film foarte fin, ca un abur vizibil doar privind sub unghi mic de incidenta. Si care nu iesea nici cu alcool, nici cu Pur etc. 
Dar care ''se duce'' de cand spal cu mana.

Vasile

Recomandarea lui Valy sa folosesti mijloace de prevenire a condensului este un sfat bun.
Dar daca totusi se intampla, fa-ti o favoare si nu mai sterge oglinzile cu tot ce ai la indemana. Fie ca-i oglinda secundara sau principala, fie ca-i lentila sau corector de Mak sau SCT, daca a facut condens, o lasi in pace sa se usuce intr-un mediu cat mai neutru. 
Adica nu pui instrumentul pe calorifer si nici nu pui ventilatorul sa sufle pe el ci undeva, pe un hol, unde nu-i nici prea cald , nici prea rece si uiti de el pana ce-i trece ''abureala''. 
Intreaba nevestele , ele au experienta cu acest gen de tratament ... :P 

Mircea