-----------------------------------
valy
16 Ian 2023 18:01


-----------------------------------
3. Experienta vizuala

L-am primit in cea mai vantoasa, ploioasa, friguroasa zi de pana acum. Desi teoretic este echipat inclusiv pentru astfel de vreme, nu l-am scos in ploaie. 
Am fost avertizat ca pupila de iesire mica si obiectivul minuscul vor da o imagine intunecoasa. Practic n-am resimtit, desi intr-adevar imaginea privita cu ochiul liber este putin mai luminoasa decat cea privita prin binoclu (de ex. fundalul gri al cerului innorat la prag de seara).  Pe timp de zi nu se observa o diminuare a luminii, probabil pupila de iesire se imperecheaza bine cu deschiderea mica a pupilei ochiului.
Imi place cum se vede prin el, cel putin pentru mine este un binoclu confortabil. Imi place ca nu prea are distorsiuni geometrice, liniile drepte sunt (aproape) drepte chiar si la marginea campului vizual.
Am citit ca ar avea niste aberatii cromatice/purple fringe, in principiu mi-am zis ca accept asta desi nu imi place asa ceva. Practic are aberatii cromatice pe marginea campului sau in zona out of focus, destul de vizibile, sunt irizatii spre mov sau verde in functie de caz. Dar sunt hotarat sa il iert pentru asta!
Campul aparent este maricel, placut la privit pe timp de zi.
Desi este usor, mic, scurt, subtire si cu 10x, nu am sesizat probleme de stabilitate sau tremur a imaginii.
Privind dinspre obiectiv, partea interna pare bine lucrata, nu apar obstructii sau zone nematifiate, doar inclinat la extrem se observa reflexii prin niste muchii de prisme...cred.