-----------------------------------
iulian90
04 Feb 2023 13:20


-----------------------------------
Aseara am observat din nou cometa C/2022 E3 ,cerul fiind senin limpede in zona cometei ,doar spre vest erau ceva nori trecatori si in ciuda luminii Lunii mai puternice decat pe 2 februarie cometa s-a vazut mai bine aseara. 
Aseara se afla in constelatia Camelopardalis nu prea departe de granita cu constelatia Auriga (acum deja a intrat in Auriga), la o declinatie mai perimisiva pentru telescopul de 114/900mm care nu a mai fost limitat de pozitia incomoda, in care acum doua zile lovea in picioarele trepiedului, si astfel am putut fotografia cometa prin telescop, la o focala mai decenta.
 
Am folosit camera Canon 450D pe telescopul de 114mm si am facut 60 cadre de 20s la ISO 1600, din care 54 au fost bune pentru stacking (nu mai mai folosit ghidajul) si am stackat in DSS cadrele atat in mod normal (star mode stacking) cat si in modul comet stacking si ambele imagini astfel obtinute le-am combinat apoi in Photoshop, rezultand o imagine faina atat cu cometa clara si evidenta cat si cu stele clare.   :)