-----------------------------------
CristiB
08 Feb 2023 12:30


-----------------------------------
Deoarece dorinta de a folosi noul instrument este de 99% in domeniul DSO am simtit impulsul de a face cunoscut noului coleg si instrumentul din imaginea de mai jos. 
Pe Cloudynights sunt o multime de topicuri ce arata ca pentru DSO un telescop binocular, sau binoscop, e imbatabil in comparatie cu un Newton atunci cand telescopul binocular cu oculare interschimbabile are o apertura de minim 100 mm.
Iar achizitionarea acestui instrument in varianta ED sau SD este realizabila. Avantajele fata de un Newton sunt imense.
E la fel de adevarat ca si la preturi se pastreaza oarecum aceasta diferenta marcanta. Cred ca asta este de fapt motivul principal pentru care acest tip de Instrument nu este asa de des intalnit pe acest forum.
Ce as retine eu pentru mine de pe acest topic din tot ce a fost postat pana acum ( daca as fi in situatia de a achizitiona primul meu instrument serios) ar fi faptul de a avea inca nitica rabdare ( aici se pierd cei mai multi bani) si de a cauta in continuare un Apochromat bun,  in cazul in care  un telescop binocular ED sau SD depaseste bugetul alocat.