-----------------------------------
Dbird
14 Feb 2023 17:18


-----------------------------------
Da , am avut mereu discutii cu termenii marchetinghisti :) 
Din nefericire in rewievurile mele trebuie sa ma aliniez cu termenii mai mult sau mai putin corecti din punct de vedere stiintific prezenti in magazinele de specialitate.
Asa cum mai ziceam de exemplu eu daca vad un binoclu care are in descriere notatia HD si ED, sau mai nou Double ED, automat respectivul imi atrage atentia.... daca vad doar HD ... atentia e putin bruiata .... dar ma uit la el ... daca nu vad nimic ...in general nu iau in considerare. Fals sau nu, ca denumire , in general acesti indicatori respecta calitatea proportional. Denumirile de marketing .. mai ales in contextul  unei invazii de produse noi chinezesti, fara istorie sau ceva rasunet, este singurul indiciu care il poti considera in selectarea unui produs. Altfel vom avea la indemana doar CZ, Swarovsky, Leica, Nikon si inca vreo doi producatori mega scumpi.
Este bine ca atragi atentia colegilor (mai ales celor aflati la inceput de drum) de realitatea stiintifica.
Dar pe de alta parte daca vei intreba un vanzator din china (si nu numai)  daca binoclul lui are sticla CDGM, sau Hard Depozition (chinezii ii spun High Definition!!!! de pomana spui tu corect Hard Deposition caci ei in reclama spun ca e sticla HD), sau daca sticla are indicele refractiv bun, sau daca are depuneri Aero Bright .... iti garantez o ceata totala in capul bietului vanzator .... caci la astia avem acces si nicidecum la fabricant..... :D