-----------------------------------
CristiB
15 Feb 2023 21:23


-----------------------------------


Recent, dupa documentari mai aprofundate am aflat ca termenul HD nu vine de la "high definition" asa cum am putea crede si nu are legatura nici cu sticla, nici cu calitatea prelucrarii lentilelor, ci vine de la "hard deposition" si face referire la tehnologia de depunere antireflex care asigura si o transmisie foarte buna in domeniul vizual dar si o rezistenta mecanica sporita la zgarieturi si alti factori mecanici.
Tot cu aceasta ocazie am aflat ca exista depuneri antireflex si mai performante decat cele HD, mai exact AB (aero bright) coating, care insa nu au rezistenta mecanica suficienta si in momentul de fata nu se pot aplica decat pe unele fete interne, inaccesibile factorilor de mediu mecanici si chimici.

Recapituland putem spune ca notiunea ED face referire strict la calitatile refractive ale sticlelor folosite in constructia unui instrument iar HD la tehnologia de depunere antireflex.
Lucrurile astea ma fac sa cred ca producatorii stiu despre ce vorbesc atunci cand dau niste caracteristici instrumentelor pe care le produc insa comerciantii le balmajesc in asa masura ca nu mai putem pricepe mare lucru ...

Ai gasit poate si ce inseamna SD?