-----------------------------------
KLK
13 Feb 2008 01:09


-----------------------------------
Daca iti doresti un binoclu bun si pentru astro si pentru observatii terestre e bine sa iei un binoclu cu optica de calitate dar si care sa fie usor de transportat si usor de tinut in mana. Mai am unul 20X80 dar e greu si nu se incadreaza conditiilor tale, e foarte bun dar pentru observatii trebuie sa folosesc trepied pentru ca are 2,4 kg. Banuiesc ca-ti doresti un binoclu pe care sa-l folosesti si in excursii si seara sa te mai uiti pe cer. Am incercat mai multe binocluri, si am mai achizitionat un 10X50 de la firma Alcor. http://instrumenteoptice.ro/produs_i.php?cod=BP4%2010x50%20MC Persoana de contact este domnul Costescu, un tip amabil, care are rabdare pentru tot felul de intrebari si iti poate spune mai multe despre instrumente in general. Poti merge la Bucuresti sa incerci mai multe modele, dar acesta din link m-a multumit. Ies in week-end pe deal si stau ore intregi uitandu-ma cu el pe Valea Buzaului. Are 840 g si e usor de tinut in mana. L-am incercat si seara la deep-sky, am vazut de ex. Nebuloasa din Orion si M31. Il folosesc seara doar pentru a sti unde sa indrept telescopul, dar cred ca daca esti la inceput te va multumi si te va provoca sa iei si un telescop mai tarziu :)