-----------------------------------
CristiB
18 Feb 2023 21:14

Binoclu de calitate 8x56
-----------------------------------
De ceva timp simt nevoia unui binoclu 8x pentru observatiile nocturne. Ceva ce poate fi folosit imediat , ce nu e dependent de un stativ si care ofera in acelasi timp o portabilitate si o imagine foarte buna folosind doar propriile membre. &#128578;
Celelalte 3 binocluri pe care le am se incadreaza bine la o parte din aspectele de mai sus insa in momentul cand ies la observatii, de exemplu cu  ,,cel mai mic " ,adica 10x , tremuratul imaginii devine dupa ceva timp evident.
Din acest motiv un 8x ...
Initial am vrut sa cumpar de la vecina mea unul , nepoata lui Daniel,  Swarovski Daniel, dar vecina le da scump tare! &#128578;
Asa ca am mai cercetat prin lumea instrumentelor 8x56 si dupa zile de cautari in care am crezut de nenumarate ori ca in sfarsit l-am gasit pe cel potrivit, si tot de atatea ori am gasit ceva ce nu se potrivea in totalitate, m-am oprit la acesta: 

https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p8983_DDoptics-Fernglas-Pirschler-8x56-Gen-3--gruen.html

Are cineva experienta cu optica acestei firme?
E si o problema de rezolvat pentru Silviu aici, eu nu am reusit. 
Obiectivele sunt descrise ca fiind facute din  noul sort de sticla CT. Silviu iti spun sincer ca nu fac anumea, stii ce o fi si asta? &#128578;