-----------------------------------
CristiB
19 Feb 2023 12:32


-----------------------------------
Multumesc frumos pentru link, dar este exact ce spuneam in ultima postare.
Este comparat un buldozer cum e Zeiss Victory de 2000&#8364; cu un neica nimeni ce vine si cu un pret cu 50% mai mic, dar pana la urma asta micu nu se face de ras, ci din contra, ofera o alternativa demna de luat in seama.

...am vrut sa ma abtin din a povesti ceea ce urmeaza, dar pe de o parte ca si pasionat de lentile cred ca e de datoria mea sa spun si altora care este adevarul.
Vara trecuta am cautat un binoclu  ,,pur sange ". Adica daca firma e japoneza obiectul finit trebuie sa fie 100% Made in Japan, daca e facut in Germania trebuie sa fie 100% Made in Germany.
M-am dus la cel mai mare distribuitor din Germania cu cerinta mea. I-am povestit omului doleanta mea iar el a inceput sa zambeasca! &#128578;
Cred ca daca conversam prin E-Mail murea de ras.
Apoi, domnul era destul de in varsta dar superpoliticos, la fel ca un bunic ce-i vorbeste nepotului mi-a spus: cunosti firma Zeiss? 
Sigur, cum sa nu, i-am raspuns. Stii unde fac ei binoclurile? Normal, zic eu, in Germania! 
Rabdator mi-a explicat ca cele mai multe componente sunt facute din cauza costurilor in China, apoi sunt trimise la fabrica din Germania, aici sunt atent verificate , dar asamblarea nu are loc aici ci dupa verificare sunt trimise in Sankt Petersburg unde are loc cea mai mare parte de asamblare. Dupa aia vin din nou in Germania, se aplica ultimele retusuri si etichete.....si asa poate Zeiss sa vanda mai ieftin decat Swarovski sau Leika de exemplu.