-----------------------------------
iulian90
22 Feb 2023 20:34


-----------------------------------
Interesant site-ul Windy, e bun pentru prognoza seeing-ului, poti vizualiza directia si intensitatea curentilor de aer pe diferite altitudini, de la nivelul solului pana la 13,5 km altitudine si in functie de directia curentilor din diferite straturi si turbulenta poate fi mai mare sau mai mica. 
Bineinteles , pentru o prognoza mai precisa trebuie consultate mai multe site-uri pentru prognoza, nu doar unul singur. Si desigur ca si factorii locali conteaza mult, degeaba prognoza arata fain pentru o anumita zona ,cand defapt curentii termici produsi de cladiri, case, hornuri (in special iarna) ,cauzeaza turbulenta destul de mare.
Eu adesea ma confrunt in timpul observatiilor cu turbulenta locala cauzata de caldura degajata de casa vecinului de mai la sud de mine, cand e vorba de partea sudica a cerului la altidudini mici,  sau cu turbulenta produsa chiar de becul din strada care e amplasat chiar in fata portii spre S-E..

Clearoutside il folosesc si eu de multa vreme insa nu ofera si predictii pentru seeing, iar Astrospheric nu ofera prognoze pentru seeing decat pentru SUA si Canada din ce am observat.