-----------------------------------
valy
03 Mar 2023 11:58


-----------------------------------
Da stiu ca sunt de vanzare, dar parca nu as vrea sa investesc; deja am investit in luneta si o diagonala. Pai doua tuburi, patru diagonale, cel putin patru oculare, adaptoare, suporti colimabili, etc.. fa calculele. Iar daca mergi pe varianta de doua diagonale si prismele, cu conditia sa mearga geometria, atunci poate iesi nitel mai ieftin.


Nu am experienta in optica, insa gandindu-ma ca la intrare in binoviewer exista o prisma care imparte fascicolul in doua, ma gandesc ca pe fiecare parte a prismei ajunge ceva mai putina lumina, decat ajunge in mod normal la un binoclu pe fiecare prisma. Poate gresesc si asta as vrea sa inteleg, daca cineva ar putea sa imi  explice, as ramane indatorat.Nu e neaparat de optica, e chestie de geometrie, vezi diametrul maxim al tubului, vezi deviatia maxima data de prisme, vezi distanta interpupilara la tine (probabil 60-65mm), daca iti da ce trebuie iti mai ramane doar problema orientarii corecte a imaginii in cele doua jumatati dupa adaugarea celor patru coturi 90'.