-----------------------------------
Cristian Kata
11 Mar 2023 17:11


-----------------------------------
Daca ai intrebat inseamna ca vrei un raspuns, nu? Eu personal nu as fi avut un raspuns la intrebarea "de olimpiada" pe care ai lansat-o, dar a intervenit ceva care mi-a dat un raspuns... Am desfacut azi un binoclu 10x56 ED care costa aproape 2000 lei (lipsa poate 200lei), deci nu e un binoclu ieftin, nu este un no name dar nu e din gama celor consacrate. Nu era colimat tocmai bine si am zis ca azi il colimez cat mai bine, nu era o decolimare serioasa dar nu era asa cum trebuie. Fiind un roof a trebuit sa desfac (foarte usor) camuflajul de pe el, asa ca a aparut surpriza, suruburi cu capul retezat din cauza montajului precar, din 3 suruburi doua au avut capul distrus si unu era infiletat incomplet pt ca era prea lung si a ajuns in capat...daca nu se vede sub camuflaj de ce sa fie bine, ca doar nu il cumperi ca sa te uiti cum e facut ci sa privesti prin el. Mai departe, axele optice erau divergente pe orizontala (pe verticala am rezolvat, era putin deviat...), asa ca am incercat sa rezolv problema, numai ca...nu mai avea cursa la reglaj (blocul cu prisme era deja deplasat la maxim) asa ca nu am reusit sa le aduc in pozitia corecta, deci nu e chiar perfect. Prin urmare tind sa cred ca la o firma consacrata mai gasesti calitate, daca e ieftin sau scump nu ma pronunt. Concluzia: daca cumperi din cele 3 modele enumerate de tine, scump sau ieftin, macar stii ca sansele sa fi luat un rebut sunt relativ foarte mici. In rest a devenit o normalitate sa gasesti rebuturi la tot pasul.