-----------------------------------
Cristian Kata
12 Mar 2023 14:29


-----------------------------------
@Cristib nu era nici un fel de ironie, vroiam sa te incurajez spre cele 3, trebuie probat parerea mea, pt ca eu cred ca sunt diferente notabile intre ele, cel putin la nuanta de culoare, am obs ca Zeiss merge spre mai rece dar la Swarovski parca e mai calda culoarea... Sunt prea multi bani in joc ca sa nu probezi, sunt multe chestiuni subiective. Referitor la "fite" cred ca este un atribut al utilizatorilor nu a binoclurilor. Asa ca daca ai posibilitati financiare mergi pe ceva cu renume, chiar daca platesti si numele firmei cu un procent semnificativ, poate. Totusi imi amintesc de un caz (cred ca am mai spus pe undeva) in care am avut un Swarovski SLC 10X42 WB, (nu varianta actuala ci cea dinainte cu verde mai deschis pe camuflaj) la care rotita centrala mergea in gol, avea filetul uzat complet fiind din ceva material non-metal, un soi de plastic/abs, inclusiv tot corpul cu balamale cu tot, am crezut ca este un fake initial dar nu era....ideea este ca a primit altul nou de la Swarovski cu toate ca nu avea acte pe el, asta a fost acum vreo 3 ani cred, deci alt binoclu nou, cel defect a ramas la ei. In cazul asta parca nu te mai intereseaza din ce e facut, sau poate nu atat de mult, e vorba de seriozitate din partea firmei, puteau sa spuna clar ca e uzura din cauza unei folosiri anormale...etc, ca e vechi si iar etc. Oricum am vedea lucrurile tot firmele de top raman in picioare atat timp cat banii nu sunt un impediment. Testeaza si apoi alege, orice alegi e foarte bun (dintre cele 3), asta e clar pt oricine.