-----------------------------------
Speo
09 Apr 2023 03:21


-----------------------------------
Am facut si eu aceeasi manevra, am cumparat un telescop second hand cu starsense explorer si am mutat sistemul pe un dobson.

Nu cred ca lumina lunii va afecta forte mult. Eu locuiesc intr-o zona cu Bortle 7 si am un bec de iluminat stradal chiar in fata casei si fara nici un fel de protectie (paravan de lumina), sistemul functioneaza perfect.

E posibil ca un telefon mai putin performant sa afecteze, dar trebuie sa tii cont si ca este posibil sa fie vorba chiar de modul de functionare care initial face o gramada de fotografii pe care le analizeaza ca sa gaseasca pozitia de start, apoi foloseste doar senzorii din telefon pentru a detecta miscarea telescopului si a calcula grosier o pozitie noua in timp real, apoi, cand telescopul inceteaza sa se miste pentru o anumita durata de timp, softul face din nou fotografii pe care le analizeaza si calculeaza pozitia finala. Sistemul nu ar face fata la fotografii si analiza lor in timp real, asa ca foloseste fotografia doar cand telescopul nu este in miscare. Parerea mea este ca acesti timpi de repaus de care are nevoie sistemul dau impresia ca functioneaza mai greu.