-----------------------------------
Regulus
10 Apr 2023 23:01


-----------------------------------
"Minunatia" aia are o lentila de 24 mm F4,2 (find asa scurta  cred ca au facut-o cu alte lentile.

In shimb, eu as face 
https://telescop-expert.ro/luneta-cautatoare-skywatcher-evoguide-50ed_103516?gclid=CjwKCAjw586hBhBrEiwAQYEnHc7a6Ez6fORrV3UJsx6WxMd73-g21GdMGIw-_aQH_u6ZnqzdmriMvRoCmqgQAvD_BwE

Tot Skywatcher au si o luneta Evolux 61 ED.

+ o camera astro

Stellarmate + Raspbery pi 

Az-GTI sau optiuni alternative de la iOptron ( SkyHunterTM Portable EQ/AZ GOTO System ) cu trepied de carbon (usor si mic)

Poate e mai scump, dar e portabil, flexibil in configurare, upgradabil si sigur mai performant decat "Minunatia".


Fix la SW ala ma gandeam, mai e varianta unui ZS61 SH, am gasit si un Askar la pret bun. De Stellarmate sa nu mai aud. Tot respectul voua care ati reusit, stiu bine sistemul tau cu 72ED+Az GTI+Stellarmate. Am avut si eu la fel si am trecut pe Windows. Mereu mergea ceva prost, dar mereu. 

Cat despre montura, as merge clar pe Az GTI sau noul Star Adventurer GTI, insa e aceeasi problema: trepiedul nu incape in rucsac. Nu de bagaj de mana, cel putin. Si decat sa dau banii pe un bagaj de cala, prefer dracovenia aia mica, eu avand deja telescop dedicat astrofoto. Inca ma gandesc, poate nu am epuizat eu toate trepiedele existente, aia ma incurca cel mai mult acum in toata ecuatia.