-----------------------------------
Mig71
14 Apr 2023 19:53


-----------------------------------
Salut
Dupa ce am citit postarile voastre m-am gandit sa folosesc si eu StarSense. Si aveam mai multe variante , unele deja enumerate:
-Sa cumpar acest kit  :Am vorbit la Astromagazin si nu se vinde separat( ce marketing de rahat la Celestron)
- Sa cumpar o luneta de 70 mm cu 1000 lei doar pt acest sistem : Nu sunt sarac dar nici nu ma dau banii afara din casa asa ca nu e buna nici aceasta varianta
-Telescop  cu Star Sense SH devine o loterie: Nu am fost dispus sa astept o ocazie
Dar exista si posibilitatea sa construiesc eu . Si am inceput  putina cercetare
Suportul este simplu de facut , se adapteaza un suport de telefon cu posibilitate de reglaj la care se adauga o oglinda simpla astfel incat telefonul este paralel cu telescopul dar camera priveste spre cer.Zilele urmatoare rezolv sper cu max 100 lei.
Aplicatia ca atare se poate descarca gratuit din magazin play pt Android. Deja am descarcat.
Pentru cod eu am gasit 2 posibilitati .Prima destul de neortodoxa este sa comanzi un telescop, deschizi cutia si gasesti codul pe un cartonas galben, activezi aplicatia si returnezi produsul. Cel care va cumpara acest telescop va putea sa foloseasca codul de 4 ori ( normal este 5).Nu recomand asa ceva.
A doua posibilitate , pe care am folosit-o eu , este sa dai un mail la suport tehnic Celestron in Canada si sa te milogesti de un cod( mina intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana - aveti grija). La mine a mers , am primit de la ei un cod care a functionat. Am avut aseara cer senin si m-am jucat putin si cu aplicatia.Abia astept sa rezolv si suportul.

Gelu