-----------------------------------
Regulus
15 Apr 2023 15:39


-----------------------------------


Fix la SW ala ma gandeam, mai e varianta unui ZS61 SH, am gasit si un Askar la pret bun. De Stellarmate sa nu mai aud. Tot respectul voua care ati reusit, stiu bine sistemul tau cu 72ED+Az GTI+Stellarmate. Am avut si eu la fel si am trecut pe Windows. Mereu mergea ceva prost, dar mereu. 

Cat despre montura, as merge clar pe Az GTI sau noul Star Adventurer GTI, insa e aceeasi problema: trepiedul nu incape in rucsac. Nu de bagaj de mana, cel putin. Si decat sa dau banii pe un bagaj de cala, prefer dracovenia aia mica, eu avand deja telescop dedicat astrofoto. Inca ma gandesc, poate nu am epuizat eu toate trepiedele existente, aia ma incurca cel mai mult acum in toata ecuatia.
Singurul motiv pt care am propus Stellarmate e ca are si aplica&#539;ie de mobil si poti face u&#537;or EAA. Dar e bine si minipc cu NINA.
Motivul principal pt instabilitate la Rasberry Pi e tensiune si curentul de alimentare. Apoi eu re&#539;eaua o fac cu telefonul ca acces point (nu folosesc re&#539;eaua făcută cu montura sau R. Pi ca acces point) .
In legătură cu trepiedul, sugerez Omegon Titania 600; 61 cm strans. Probabil ca ar merge si un trepied foto (cu adaptor de 3/8"), care. suporta 10-12kg (poate reu&#537;e&#537;ti sa găse&#537;ti second hand vreun Manfrotto) .
Ca luneta, eu m-as limita la apertura de 50-61 mm pt portabilitate.
Iti mai trebuie si o batterie cu care sa poti călătorii. Eu am una cu litiu tot de la Omegon (parca de 144Wh).Pot sa caut link-ul, daca e nevoie.

NINA nu stiu, dar din ce am vazut oamenii sunt foarte multumiti pe platforma de mini-pc. Ideea este ca la mine nu a mers deloc Stellarmate-ul. Am facut reteaua folosind toate metodele posibile, inclusiv sa se conecteze la wi-fi-ul casei, dupa ce epuizasem variantele hotspot pe stellarmate, telefon, montura, etc. A mers o singura data, apoi s-a blocat la plate solving. Dupa restart, nu s-a mai conectat, desi am folosit aceleasi setari. Am pierdut nopti intregi pe forumuri, YT si indilib. In definitiv, am mers pe Windows, ca nu mai puteam mental. Acum nu mai am instrumentul ala, insa retrospectiv, ma gandesc ca ori a fost o problema de "skill issue", ori poate unitatea mea a avut ceva probleme. Si de atunci recunosc ca am o retinere mare cand e vorba de orice in afara de PC. Desi, repet, poate problema era la mine si capacitatea mea de intelegere a sistemului, dar a fost de departe cea mai frustranta experienta astrofotografica.