-----------------------------------
gpaunescu
19 Apr 2023 17:13


-----------------------------------
Ar mai fi niste aspecte de luat in considerare:
 - mai sus se pomeneste de 15 sec max expunere; aici trebuie vazut cat permite maxim montura Alt-Az pana sa apara "field rotation". Ai scris mai sus ca ei zic ca o sa mai rezolve ceva cu un software update; trebuie vazut cam la ce se asteapta sa mai rezolve si care sunt asteptarile tale.
 -  tot mai sus scrie ca se poate pune in mod ecuatorial; intrebarea e cum se face alinierea polara. E foarte importanta si de ea depinde cat lungi pot fi expunerile fara ghidare.
 -  alt aspect, la pretul asta am mari indoieli ca angrenajele sunt facute din alt material decat plastic; oare cat tin pana se uzeaza? Poate gresesc si sunt facute din materiale de calitate.
 - desi toata lumea e atenta cu echipamentul, tot se intampla un necaz si sa zicem ca se deterioreaza ceva (o atingere involuntara il face sa cada, etc.); intrebarea e ei asigura reparatii si inlocuire piese mecanice/optica?

Eu personal nu am nevoie de rapunsuri la intrebarile de mai sus. Numai sa verifici ca fiecare aspect e ok cu tine (o fi ieftin, dar sunt totusi niste bani).

Apropo, si Cuiv a facut o serie de filmulete despre Dwarf.