-----------------------------------
Regulus
21 Apr 2023 13:10


-----------------------------------
Corect. Pastrez insa ordinea, reformuland: capabilitati EAA/EEVA/VA. Orice acronim care nu implica  procesare. De la procesare incolo cred eu ca vorbim de astrofotografie "ca la carte". 
Ce face colegul de forum in acele extraordinare imagini, eu nu ajung nici cu un echipament teoretic dedicat astrofoto. Dupa ce am invatat cadre, calibrare, stacking, PA, ghidaj, etc, mai am acel "skill issue" care la mine mai inseamna un hop: procesare/editing. Incet-incet insa sper sa ajung si acolo. Incet pentru ca repet, eu si partea de software nu suntem foarte buni prieteni. Mereu ma prind mai greu de ceva.  :lol:  Procesul a fost insa lung, anevoios si, ironic poate, foarte satisfacator.   
PS: Ca idee, asteptarile mele, sper sa fie si realiste: https://stargazerslounge.com/uploads/monthly_2022_09/1599200386_.jpg.5accdbf044a47bedd241a51979404870.jpg

.. am in plan o mica expeditie intr-o zona Bortle 1-2 ..Eu as corela cu ideea initiala a topicului. Orion si ceva stele poti face si din Bucuresti, obiecte de finete sau detalii de bortle 1-2 oare pot fi atinse de aparatul respectiv? 
Exact nu stiu, sincer sa fiu. Insa am vazut imagini de la utilizatori, unele cu filtru UHC din oras si fara filtru din Bortle 3-4. Doar stacking, ce ma intereseaza pe mine momentan. Imaginile erau vizibil diferite. Ma gandesc ca la un Bortle 1-2 ar fi putin mai bune, in teorie. 
Adaugand si portabilitatea, zic ca se apropie cel mai bine de ce vreau eu. Plus ca acum caut si un obiectiv entry-level, ramane si o montura/tracker SH daca voi gasi, acum nu ma mai grabesc. Si atunci voi avea raspunsul, putand sa fac o comparatie exacta intre echipamente.