-----------------------------------
Mircea Pteancu
27 Apr 2023 11:35


-----------------------------------
Naspa !
Daca este articulat, zavorul care blocheaza in pozitia deschisa trebuie executat la o precizie si mai mare decat cea a unor ghidaje. Unghiurile mici se pot executa cu greu la mare precizie dar, prin efectul de parghie, au efect mare.

Subscriu la cele spuse de Erwin. Flextube nu este potrivit daca faci repetat observatii la grosismente mari, sa zicem planete si stele duble. La Deep Sky sunt bune.
Am facut observatii cu un Flextube de 250mm din Cetatea Oradea. Nicidecum partea mecanica sau optica au fost problematice ci afurisitele de becuri montate peste tot, sa lumineze toata noaptea iarba, pietroaiele si harciogii.

Totusi, o contradictie am vazut la acel tip de telescop. Este deci un Flextube de 250mm dar cu Go To.
Flextube ca sa-l impachetezi si sa-l duci cu usurinta unde vrei. Acea usurinta era insa anulata de greutatea imensa data de partea de Go To. Cred ca tot telescopul are vreo 40, poate 50 de kile. A trebuit sa tragem doua persoane de el, ca sa-l deplasam.
Dobul meu clasic de 250mm este mult mai usor, il pot deplasa singur si fara demontare.

Mircea