-----------------------------------
Mircea Pteancu
21 Feb 2008 22:55


-----------------------------------
Va rog sa ma adaugati si pe mine pe lista.Aici (cu  ipocrizie) am sa spun ca-mi pare rau sa-l dezamagesc pe Doru care ,impreuna cu alti membrii de pe forum, a binevoit sa raspunda foarte incurajator la salutul meu la intrarea pe lista,dar va rog sa ma socotiti si pe mine printre cei care slefuiesc, cu manuta lor, optica.Optica teoretica ma intereseaza destul de putin ,imi plac insa observatiile astronomice practice dar ,ceea ce ma face sa freamat cu adevarat, sunt observatiile ''tehnologice'' in care am sansa sa incerc un nou instrument sau element optic.De pilda toamna trecuta ,inspirat de pozele/articolele despre ocularele lui Herschel,nu m-am putut abtine si am facut teste cu oculare din lentile singulare biconvexe sau plan-convexe.Asta are legatura cu pasiunea mea pentru Astronomia Barocului dar ,va asigur, a fost o distractie pe cinste,si nu s-a terminat.
Revenind,voi spune ca am in curs de slefuire 6 oglinzi.Trei piticanii de 72mm dia.,una de 90mm,una de 122mm si una de 152mm.Toate sunt trecute de abrazivul #800,urmeaza polisarea etc.
Cat despre lipsa de interes pentru ATM ,fiind un elitist convins,nu prea ma simt afectat.Dimpotriva ,a fost distractiv sa  aflu ca niste oculare Ramsden de ale mele, de constructie proprie ,au batut niste ''Plossl'' de fabrica!!!???Stiti ca asta este imposibil decat daca...Mircea