-----------------------------------
romh
29 Apr 2023 21:22


-----------------------------------
Salut

De cred ca e o problema cu magnitudinile pt cmos - cand am citit recent cate ceva despre diferentele ccd/cmos am vazut ca cmos are cate un adc nu foarte performant pe fiecare linie orizontala de celule fotosensitive. Diferentele de calitate intre atatea adc-uri pot rezulta in luminozitati diferite de la o linie la alta. 

Dar... poate m-am grabit cu concluzia. Uite aici e poza originala

https://drive.google.com/uc?id=17wZCqWSwADyTLr9UuKDq7O62pZ5zmRtx

Ar trebui sa fie o poza cu Arcturus pe care am luat-o cu tlefonul la primele observatii - e steaua mare din mijloc. Am actualizat notebookul ca sa imi ploteze stelele cu cele mai mari 5 magnitudini sau ma rog... ce este aperture_sum ... trebuie sa mai citesc.

Cea mai stralucitoare este intr-adevar Arcturus, apoi imi ia niste stele din coltul dreapta... Si aici cred ca ai dreptate - aduna poluarea luminoasa la acele stele, sau cel putin asa mi se pare... Am nevoie sa filtrez poluarea luminoasa din soft.  

Pana acum singurul filtru necesar pt poze este alb-negru. Poza este salvata in alb-negru apoi culorile sunt inversate apoi este extrasa media din matricea originala, apoi este aplicat acel algoritm dao. Deci exista deja un pic de filtrare si pregatire, mai mult nu este necesar din ce am citit sumar in documentatie.

Sau poate fi vorba de parametrii pe care ii dau acestui model dao - fwhm si threshold... Mai experimentez...