-----------------------------------
Mircea Pteancu
24 Mai 2023 22:59


-----------------------------------
Multumim pentru evaluare, maiestre !

Deoarece am un binoclu similar, as vrea sa adaug doar doua-trei cuvinte.

Binoclul meu este ( mai bine zis , a fost) ca cel de mai jos:

https://www.muziker.ro/fujifilm-fujinon-7x50-wpc-xl-with-soft-case?gclid=CjwKCAjw67ajBhAVEiwA2g_jEIMufhZWFo0g2P5xcq6VzBOgX254r7-lzGvY5TmI5GizZ8Eors5P3xoCbEoQAvD_BwE

Spun ca ''a fost'': nefiind interesat de busola iluminata din ocularul stang, am eliminat-o iar imaginea a devenit identica in ambele oculare.

Este bine ca ai subliniat destinatia utilitara a acestui binoclu. 
Eu am incercat sa explic cu alte ocazii si incerc din nou. 
Un binoclu maritim 7x50mm sau cel anti-aerian ''flak'' 10x80mm sunt destinate folosirii in medii extrem de neprietenoase. Si alte binocluri, cu precadere militare, ale caror proiectanti se pare ca n-au auzit - sau nu le pasa - de delicatele noastre asteptari astronomice
Acolo unde, cu hula de sapte metri sau angajat in lupta ''care pe care'' cu inamicul, nu poti - pur si simplu - sa te insurubezi cu admirabila finete la pupila de iesire de trei mm a vreunui binoclu ''bine construit''.  :wink: 
Adica poti dar apoi sa nu te miri daca urmatoarea ta intalnire este cu Olandezul Zburator, cu capitanul Nemo sau cu echipajul zeppelinului Hindenburg.

Nu stiu despre corpul lui Lacerta Marine dar la Fujinon corpul nu este metalic si este bine gandit pentru destinatia sa, ci este din policarbonat. Un material compozit din care se confectioneaza pana si arme de foc nedetectabile  prin metode obisnuite.

Presupun ca pupila de iesire este foarte mare la Lacerta Marine ca la Fuji al meu, de vreo 7mm. Sensibil mai mare decat pupila de 5,5mm cat am la varsta celei de a treia tinereti.
Neglijand povestea busolei, acestea sunt binocluri pentru juniori, cu pupila mare, de vultur.
''Mosierii'' care nu navigheaza sau care nu se bat cu aviatia militara, mai bine sa se abtina deoarece vor folosi de fapt un binoclu de 7x35mm , cel mult 7x40mm.

Cer bi-senin, Mircea