-----------------------------------
romh
01 Iun 2023 04:20


-----------------------------------
A fost si azi cer frumos dar un vant incredibil. Am reusit sa testez un pic un suport Seben pentru ceva ce se numeste generic "eyepiece projection". Din cauza obstructiunii probabil nu pot sa fac prime-focus sau cum se numeste cealalata metoda.  Am folosit ocularul de 20mm pt ca e singurul care a incaput in adaptorul Seben... 

Am folosit o lentila arduino de 2.8mm. Foarte greu sa focusez... Era mult mai usor sa folosesc camera standalone cu lentila de 50mm. Daca insa... daca as avea un sensor IMU si l-as atasa camerei, si as plota in timp real coordonatele pe playerul video, mi-ar fi mult mai usor...

Oricum, vroiam sa ma uit la Omicron Cygni despre care Mircea spunea ca e tripla.

Atasez cea mai buna poza facuta prin vant., asta daca am reusit sa gasesc steaua corecta, Trebuie sa mai citesc despre stele duble si poate sa fac o schita la sistemul asta optic pt ca se pierde niste lumina pe undeva.

Nu sunt foarte incantat de eyepiece projection deocamdata sau nu o fac eu cum trebuie. Mai incerc intr-una din zile.