-----------------------------------
Bivanus
01 Iun 2023 14:54

TV Pan 24 si alte oculare
-----------------------------------
Am citit multe lucruri bune despre ocularele Tele Vue , deci cand am avut ocazia am luat un Nagler 9mm chiar de la un coleg de pe forum. Mi-a placut foarte mult cum se vede , atat direct cat si cu Barlow 2x asa ca , in urma norocului la calatorii externe a unui amic , am reusit sa iau si un  Panoptic 24mm la un pret mai decent.
Dai un ban dar stai in fata cum e vorba veche , se vede extrem de bine , si imi place ca e si micut si compact , nu trage telescopul intr-o parte cand schimbi ocularul ca sfintele grenade de pe 2" :D 
Fata de imaginea pe care o percep prin ocularele ES mi se pare ca TVurile au o nuanta mai 'rece' si cumva ajuta la perceperea anumitor detalii , imi place de exemplu foarte mult cum se vad micro craterele de pe Luna , acele mici cratere din interiorul craterelor mai mari. 
Eram un pic ingrijorat de ce vazusem discutat despre distanta de eye-relief mai mica la Panoptic dar ochiul meu e confortabil cu ocularul ,  doar cupa sa fi fost un pic mai inalta daca s-ar fi putut ar fi ajutat la blocarea luminii nedorite.