-----------------------------------
Alexandru Claudiu
19 Iun 2023 22:51


-----------------------------------
Multumesc pentru raspuns.
 
Atunci voi incerca in varianta aceasta la 600mm sa vedem ce poate.
Mi-ar fi placut sa leg cumva si AsiAir-ul de sina, insa momentan am doar o clema vixen pe care o voi utiliza pentru a prinde sub sina, in fata obiectivului, luneta de ghidaj (ca-n poza 2). 
Pentru a prinde si AsiAir-ul tot sub sina, ca-n poza 1, voi mai lua probabil o clema si un adaptor.
Daca voi putea prinde sub sina, atat AsiAIr-ul (in spate), cat si luneta (in fata), atunci as putea avea un management al cablurilor mult mai bun (ar mai atarna doar cablul de alimentare pt. AsiAir si cablul de alimentare al camerei - racirea). 
Momentan cam toate imi atarna, ceea ce face ca echilibrarea sa fie mai problematica.

Ma gandesc ca o posibila cauza pentru ghidajul slab (eroare >1 ) sa fi fost pozitia mea din acea noapte: in Otopeni sub culoarul de zbor al avioanelor care aterizau. Poate generau turbulente mari, incalzeau aleator aerul la anumite inaltimi si astfel se schimba unghiul de refractie al luminii, ceea ce facea ca stelele sa "joace" pe cer...
In alte cazuri, in afara Otopeniului, am avut eroare in jur de  0.8, uneori chiar 0.5.