-----------------------------------
iulian90
07 Iul 2023 10:07


-----------------------------------
Multumesc pentru raspuns. :) 

Versiunea de Linux este Mint 20.3 dar pare ca are mai multe clasificari pe care nu le inteleg pe deplin , Kernel ,Ubuntu etc. Atasez niste poze facute cu telefonul la ecranul laptopului dupa ce am intrat la Hardinfo ca sa aflu ce versiune de Linux are.

In fisierul Readme din directorul cu FlyCapture mai scrie si de versiunea Ubuntu 18.04 , dar minimul recomandat este Ubuntu 16.04. Banuiesc ca versiunea 18.04 e cu un pas inainte fata de versiunea 16.04. Acum , Linux Mint 20.3 este echivalent cu Ubuntu 20.3 sau am inteles eu gresit ?

Synaptic il am instalat dar nu l-am incercat, insa gdebi nu il am.

Da, camera Point Grey Chameleon e pe USB 2, dar stiam ca fara macar driverul instalat , nu functioneaza chiar si pe alte softuri. Am incercat pe Sharpcap 3 pe vechiul laptop HP cu Windows 7 si nu mergea , desi gasea camera , cand incercam sa o activez imi aparea o eroare. Posibil sa fi fost de la sistemul de operare invechit si neactualizat ( Win 7 nu mai primeste actualizari de cativa ani) , ramane sa incerc daca pot instala Sharpcap pe Linux si poate va functiona camera in felul acesta.