-----------------------------------
iulian90
07 Iul 2023 13:04


-----------------------------------
Am inteles cum sta treaba cu Linux / Ubuntu si Kernel. 
In ceea ce priveste softul de captura inteleg ca ar putea fi el in urma cu actualizarile si Linux Mint 20.3 sa fie prea avansat pentru el ( cum ar fi in cazul instalarii unui soft vechi de XP pe Windows 10 sau 11 si care nu mereu functioneaza ). 
Multumesc pentru ideea cu aplicatia Cheese , o sa incerc si eu sa deschid camera cu ajutorul acestei aplicatii, poate merge. 

Am gasit totusi un alt cod sursa pe github.com , ce difera putin fata de cel din Readme , fiind mai scurt si cu mai putine fisiere dependencies si care am reusit sa le instalez cu succes ( sau cel putin asa mi se pare) in Terminal dar cand sa instalez softul , in Terminal a aparut o eroare in care scrie ca :"Can't open install flycapture.sh" , ca nu poate deschide fisierul de instalare a flycapture.deb si a celorlalte fisiere anexe, necesare instalarii. Am gresit eu undeva? 
In fisierul Readme mai scrie ca : "After installing raw1394 you may need to add the raw1394 module to be loaded in start. To do this just add "rae1394" to the /etc/modules file" . Deci spune ca trebuie sa adaug modulul raw1394 la fisierul /etc/modules , oare din cauza asta Terminal nu poate deschide fisierul flycapture.sh sau e o alta cauza?