-----------------------------------
iulian90
07 Iul 2023 18:23


-----------------------------------
Am banuit eu ca nu e o camera normala. Nu se compora ca o camera web , de aceea nici nu a functionat pe aplicatia Cheese sau pe softul Ekos. 

Am mai avansat putin in incercarea de a instala softul FlyCapture2. Am deschis Synaptic si am verificat toate bibliotecile lib necesare  instalarii si o parte sunt deja instalate dar restul nu figureaza nici macar in Synaptic. Bibliotecile care apar ca fiind instalate sunt: 

-libraw1394, 
-libgtkmm
-libglademm
-libgtkglextmm
-libgtkmm
-libusb

Iar cele pe care Synaptic nu le-a gasit sunt: 

-libavcodec57
-libavformat57
-libswscale4
-libswresample2
-libavutil55

Am mai observat ca fisierul Install_flycapture.sh nu poate fi deschis cu vreuna din comenzile:

sudo ./install_flycapture.sh 

sau 

sudo sh /home/iulian/Downloads/flycapture2/ install_flycapture.sh,

 ci numai daca intru din Terminal direct in folderul in care este fisierul respectiv ,cu comanda 

cd /home/iulian/Downloads/flycapture2

Apoi cu comanda:

 sudo ./install_flycapture.sh

terminalul reuseste sa deschida fisierul de instalare install_flycapture.sh si da sa il instaleze dar dupa scurt timp , dupa ce ma inteaba daca continui si dau Y (Yes) , apar iarasi niste erori la despachetarea ( dpkg) fisierelor aditionale din folderul in care se afla fisierul de instalare, asa cum se vede in imaginea de mai jos, si pare sa aiba legatura cu bibliotecile dependencies lib.

Last Edit:  Am conectat camera Point Grey din nou si am dat comanda lsusb in Terminal  pentru a vedea daca apare pe vreun port usb si chiar apare  sub denumirea originala, insa nu poate fi accesata daca nu are driverul instalat. Am gasit chiar si optiunea Atik GP in softul Ekos /indi , la Profile , l-am bifat si am conectat camera dar softul nu o gaseste.