-----------------------------------
gpaunescu
07 Iul 2023 21:43


-----------------------------------
La mine sunt instalate versiunile astea:
 libavcodec58
 libavformat58
 libswscale5
 libswresample3
 libavutil56

 Nu le-am instalat, s-au instalat singure cand am rulat scriptul de instalare.

Poate ai dat "n" din greseala la intrebarile cu"y/n" pe care ti le-a pus.

Ai zis mai sus asta:
"Am mai observat ca fisierul Install_flycapture.sh nu poate fi deschis cu vreuna din comenzile:"

sudo ./install_flycapture.sh  - comanda asta ruleaza scriptul numai dc este in directorul curent (il afli cu pwd), altfel zice "Command xxx not found"


sudo sh /home/iulian/Downloads/flycapture2/ install_flycapture.sh   -  comanda asta ruleaza fisierul numai daca se gaseste in path-ul mentionat. Dupa cum vezi (am dat copy si paste la comanda ta) ai un spatiu inainte de "install_flycapture.sh"; de asta nu merge.

E la fel ca in Windows, in command prompt; orice executabil sau .bat trebuie sa fie in directorul curent sau in path.

Apropo, .sh-urile sunt scripturi, echivalente cu .bat din windows si le poti vedea cu un text editor.

sudo ./install_flycapture.sh  -cand dai comanda asta se executa .sh ( cu shell-ul curent definit)

sudo sh ./install_flycapture.sh - la comanda asta se invoca shell-ul sh (un fel de interpretor de comenzi), cu parametrul "./install_flycapture.sh"

Deci cele doua comenzi sunt echivalente.

Cand intri in Terminal direct in folderul respectiv, de fapt e echivalent cu deschiderea unui terminal (care default se deschide in home) si apoi faci "cd" in ce director ai nevoie.


Apoi, deoarece nu ai pomenit daca ai incercat si cu Firecapture, vreau sa mentionez ca aceasta aplicatie e diferita de Flycapture (deci nu am facut greseala de scriere). Unii ziceau ca ar suporta si camera ta.

La KStars ai incercat si driverul de FLIR?

Ai incercat si AstroDMX ?


Ai instalat gdebi? Dupa ce il instalezi, toate .deb-urile se instaleaza din meniu contextual din file explorer; gdebi stie sa rezolve si dependintele.