-----------------------------------
Erwin
08 Iul 2023 09:58


-----------------------------------
Synaptics este o interfa&#539;ă grafică, e normal că nu găse&#537;ti acolo tot ce ai nevoie. Multe programe nu sunt înregistrate pe serverul central de distribu&#539;ie (repository) ci în ppa (Personal Package Archive) &#537;i ca să le po&#539;i instala trebuie să ai acel ppa specific adăugat în sistemul apt-repository. E util &#537;i să schimbi repository din Main în Universe. 

Eu folosesc demult linux &#537;i într-adevăr, uneori este greu de găsit sau de instalat tot ce ai nevoie, dar odată rezolvată problema nu mai ai bătăi de cap. La windows update-urile î&#539;i pot strica func&#539;ionarea unor softuri sau echipamente mai vechi exact când nu te a&#537;tep&#539;i sau când ai mai mare nevoie de ele. Am renun&#539;at la un laptop cu w10 din cauză că nu puteam scăpa de mesajele de win update cu niciun chip, chiar dacă nici nu mai avea loc pe disc (32GB SSD) &#537;i nu mai func&#539;iona programul de captură din cauza asta, trebuia resetat de vreo 2-3 ori. Am pus linux &#537;i merge brici.