-----------------------------------
iulian90
08 Iul 2023 22:00


-----------------------------------
 Ma bucur sa aud ca ai reu&#537;it. Felicitări!
Orice drum e mai greu la început.
Eu folosesc linux din 2009 si nu l-as schimba pentru nimic in lume.
Câteva precizări: tie iti trebuie versiunea amd64, care este pentru procesoare Intel &#537;i Amd pe 64bit. i386 e pt procesoarele pe 32bit.
De obicei merge instalat si i386, dar asta eu o fac numai daca nu exista versiune pe 64bit. arm64 e pt procesoarele Arm cum ar fi cele de la rasberry pi.

gdebi nu e program de captura, ci un utilitar pentru instalare pachetelor
.deb ; adauga un meniu contextual in file manager(cred ca se nume&#537;te Caja file manager-ul in linux mint). Poti instala .deb-urile downloadate cu un simplu click dreapta si alegi Open with gdebi. Rezolva toate dependin&#539;ele in mod automat, daca exista pe serverele centrale.

Multumesc. :) Da, exact versiunea pentru amd64 a mers instalata fara probleme. Acum am inteles cum sta treaba cu termenii amd64, i386, arm64. Deci i386 e pentru Intel pe 32 biti iar amd64 e si pentru AMD pe 64 biti cat si pentru Intel pe 64 biti.  Am inteles si ce este gdebi si am vazut in Synaptic ca il am instalat deja. 
Am rezolvat eu cu Flycapture dar am dat de o alta problema: nu are implementata fereastra de inregistrare, care pe versiunea de Windows apare si astfel nu am cum sa salvez capturile ci doar sa salvez "snapshot-uri", cate o singura imagine de fiecare data cand dau Save As ,si cam atat. 
Ce-i drept si pe desktopul cu windows s-a instalat doua versiuni de FlyCapture2, una similara cu cea de pe Linux, care la fel, nu are implementata fereastra de inregistrare (Recording) si o versiune putin diferita, care se numeste Point Grey FlyCapture2 (in fereastra de Start) , care are acea fereastra Recording implementata si pe care o foloseam cel mai des pe laptopul cu Windows 7 care s-a stricat. Dealtfel am vazut ca scrie si pe site-ul oficial faptul ca varianta de FlyCapture2 pentru Linux nu are implementata fereastra Recording si ca utilizatorii care doresc sa implementeze fereastra Recording pot consulta Save Image To Avi Ex SDK, care din cate am inteles este un plugin. Se poate rezolva cumva daca gasesc plugin-ul respectiv si il instalez, sa apara acea optiune de Recording la fel ca la versiunea de Windows?

Intre timp am mai instalat AstroDMK pe Linux, am conectat camera Point Grey la laptop, softul o gaseste, alaturi de camera integrata de pe laptop, dar apare sub denumirea de Atik GPM, si nu o poate deschide. Camera integrata in schimb o poate deschide fara probleme. Se pare ca camera Point Grey functioneaza numai cu softul ei dedicat FlyCapture2. 
M-am interesat si de Firecapture dar versiunea de Linux e foarte limitata, nu accepta asa multe camere ca versiunea de Windows, si nici camerele din categoria FLIR din care face parte si camera Point Grey nu le accepta versiunea de Linux , asa ca Firecapture iese din discutie.