-----------------------------------
Mosu'
28 Feb 2008 22:13

demonstratii
-----------------------------------
Dl. Bufnila a scris
Se poate demonstra orice, in esente.
Asa este dar cu o nuanta, credem ca putem demonstra orice! In sistemul nostru de referinta, logica ne conduce(mai am putin si parafrazez Luceafarul, si nu pe cel al Huilei!) Dar ne poate judeca si feste din cauza perceptiei limitate de care dispunem. Vehementa nu garanteaza adevarul, spunea Asimov, si cam avea dreptate. 
Va mai citez din M. Crichton, care scria(Ian Malcolm in Jurrasic Park) : Acum catva timp lumea credea in eter, peste un  timp oamenii vor rade de noi-uite aia credeau ca materia e formata din atomi! 
si mai e un citat interesant, " Dumnezeu e in detalii", "al tau zice Malcolm, al meu e in proces" Suntem un firicel de praf in marile transformari cosmice si din cauza gandirii ne credem unici. De ce nu avem atunci si suficienta putere sa schimbam lucrurile, sa conducem procesele pe calea noastra? Exista si un raspuns logic: errare humanum est, perseverare diabollicum! O fi stiut entitatea noastra creatoare ceva cand ne-a pus parola pe putinta! Bine ca ne-a lasat in matricea gandirii!
Am cam divagat, dar sunt trezit brusc din somn si e logic.